perjantai 4. heinäkuuta 2014

Haastetta

Aivan ensimmäinen aikomukseni oli haastaa teidät vierailemaan kirpputorilla tms. jonkinlaisen kierrätys-haasteen merkeissä. Niihin haasteisiin on aikaisemminkin ollut innokkaita osallistujia ja upeita lopputuloksia. Ja kävin alkuviikosta niin kiinnostavalla kirpparilla.
Mutta kun, pääni oikeastaan kuhisee erilaisia uusiakin haaste-mahdollisuuksia!

Tuntuu toisaalta keljulta olla lähes yksin päättämässä näitä aiheita, mutta onneksi tähän asti on kuitenkin mukaanlähtijöitä ollut :-) ja ainakin yritän keksiä haasteen, joka olisi kaikille tasapuolinen. Ja kiitos ehdotuksista ja mielipiteistä kyselyyn!


Siispä päätökseni. Kyllähän kesähaasteen pitää jotenkin luontoon liittyä. Minä kuljen joka päivä ihanasti tuoksuvien ruusupensaiden viertä, rakastan ruusuja ja muitakin kesän kukkia. Aikaisemmin on aiheissa vilahtanutkin kukkia ja vettä, luontokuvia värimaailmoina. On joku eläinkin ollut esillä. Kyllähän kesäiset linnut ja perhoset olisivat niin mukavia aiheita, mutta niitä taitaa korentojen ja öttiäisten ohella aika moni jo muutenkin käyttää koruissaan.

Vaan Tanja Marita ehdottikin korua puusta, itse jalostettua puuta. Moni meistä varmaan tykkäilee puun tunnusta sormen hiveltävänä ja ehdotus saikin kannatusta. Napataanpa kiinni siitä!

Haaste nro 31: mikä tahansa koru puusta!

-Käytä haastekorun osana tai kokonaan puuta: helmenä/helminä, riipuksena, linkkinä, lukkona, ketjuna...

Ei tehdä uusaarikkaa värjätyillä teollisilla helmillä vaan tarkoitus on käyttää yhtä tai useampaa osasta, joissa näkyy luonnollinen puu, mieluiten värjäämättömänä, mutta toki saat pintakäsitelläkin, jos siltä tuntuu.
Sinun ei tarvitse ruveta hiomaan ja muotoilemaan tuota puunkappaletta itse, jos löydät tai jo omistat jonkin persoonallisen 'taiteellisen' osasen jonkun toisen kätten jäljiltä. Mutta voit käyttää vaikka metsästä löytämääsi puunkappaletta käsittelemättä sitä lainkaan tai voit itse hioa/kaivertaa/muotoilla riipuksen yms.

Riittäiskö tuo jo ohjeistukseksi? Älkää arastelko, puu on kiehtova materiaali!

Valmiita koruja esitellään kolmen viikon päästä,  27.7., se on sunnuntai.

****

Ilmoittautumiset alle, jättäkää suora blogiosoite!, kerään linkit sitten päivä, pari ennen julkistusta omaksi postauksekseen.          Osallistujalista!


****14 kommenttia:

 1. Mukana! http://sorsanpesa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Mukana, tietty! :) http://suntsan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. mukana myös :) http://outiriina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Lienee suotavaa osallistua, kun aihettakin heitti ;) http://saurikki.blogspot.fi/
  Siitä onkin aikaa kun olen osallistunut :)

  VastaaPoista
 5. On meitä siis ainakin viisi nyt mukana, kiva :-)

  VastaaPoista
 6. Kysymys Magsille:
  "Sinun ei tarvitse ruveta hiomaan ja muotoilemaan tuota puunkappaletta itse, jos löydät tai jo omistat jonkin persoonallisen 'taiteellisen' osasen jonkun toisen kätten jäljiltä." > tarkoittaako tuo, että jos laatikoista löytyy jo joku "puinen korun osa", niin sitä voi käyttää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori vasta nyt vastailemassa, lomailin...
   Ja kyllä, voit käyttää jo olemassa olevaa osastasi :-)

   Poista
 7. Hei mä voisin osallistua, kun on ainakin itselleni ihan uudenlainen aihe. Vaikka olenkin vielä vähän noobi vielä :-). http://korumoona.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. Heips! Mukaan myös! http://salakaappi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 9. Mukaan yritän :) http://korustamo.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. Likka tahtoo mukaan :) blogi vähän vaiheessa, mutta eiköhän se sieltä sit löydy: http://lankamonsteri.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 11. Hyvä, hyvä! Kaikki vaan mukaan :-)

  VastaaPoista
 12. Minä osallistun myös! :) mindemindenkorut.blogspot.com

  VastaaPoista