maanantai 24. helmikuuta 2014

Nysse: korutarvikevaihto

Oon täällä taas into piukkana rustaamassa 'helmisoppaa' elikäs sitä kansainvälistä helmivaihto-satsia. En vielä tiedä tulevaa vaihtopariani, joten olen sitten soinnutellut monta erilaista keitosta.

Olisinkin nyt innokas kotimaiseenkin vaihtoon, löytyykö muita?

Laadin tähän alustavat säännöt sen tarvikevaihto-ehdotuksen pohjalta, johon tuli tasan kaksi innokasta osallistujaa :-)

Vaikka säännöt kuulostavat niin virallisilta, toivon että avoimesti ja innokkaasti lähdette jälleen mukaan!


Korutarvikevaihdon säännöt:

*Osallistua voi vain blogin omistava henkilö, jolla on siellä blogissaan jo edes muutama koru esillä, jotta vaihtopari voi käydä kurkistelemassa ja tutustumassa!

*Aikataulu

Ilmoittautuminen kommenttilootaan tähän postaukseen 1.3. mennessä. Kommentissasi linkki blogiisi, jos se ei sisälly allekirjoitukseen!

Parit jaetaan mahdollisimman pian ja nimilista julkaistaan täällä koplan blogissa. Minä itsevaltiaasti jakelen parit? mutta jokainen pari sitten itse selvittää toistensa sähköposti-osoitteet jne.

Tarvikepaketin kokoamiseen on aikaa pari viikkoa, viimeinen lähetyspäivä 17.3. ja valmiita koruja ihastellaan - onko 13.4. hyvä? Aikatauluun saa esittää muutostoiveita! Voimme nopeuttaa...

*Ilmoittautuessasi sitoudut lähettämään sovittuun päivään mennessä parillesi seuraavia hyvälaatuisia korutarvikkeita:

1)riipus tai muu huomionarvoinen/kookas korunosa
2)persoonallinen lukko (muu kuin perus-jousilukko) 
3)joitakin edellisiin sointuvia helmiä, linkkejä, osasia

Huomio! Tarvikkeiden hyvälaatuisuus ei tarkoita kalliita helmiä (ellet niin halua), vaan puhutaan ehjistä, siisteistä, kauniista tuotteista, sellaisista joita itse ilolla ottaisit vastaan :-) ja joita vaihtoparisi ei ehkä ole aiemmin nähnyt tai käyttänyt. Laadukkaat itsetehdyt helmet ja riipukset ovat tottakai toivottuja!

Toiveena on myös, että tarvikkeiden tulisi haastaa saaja jollakin tavalla, ehkä siis et lähetä lamppuhelmien tekijälle lamppuhelmiä. Ota kuitenkin selvää parisi inhokkiväristä ja älä lähetä sitä!

*Ilmoittautuessasi sitoudut tarvikepaketin lähettämisen lisäksi myöskin toteuttamaan korun itse saamasi paketin sisällöstä sovittuun päivään mennessä ja julkaisemaan korun kuvan blogissasi!


Riipus ja lukko tulee käyttää koruissa, mutta niiden ei tarvitse etsiytyä samaan koruun. Voit siis yhdistellä koruun/koruihin omasta varastostasi, mitä mielit.

Selvyyden vuoksi luettelo myös materiaaleista, joita EI saa lähettää:
-muovi, pinnoitettu muovi, poikkeus vintage-lucite, jos niin parisi kanssa sovitte!
-siemenhelmet, poikkeuksena siemenhelmistä valmistettu riipus tai helmet
-roskat, rikkinäiset, susirumat tarpeet 
-yleisesti allergisoivat materiaalit 

Helmien määrä: Älä lähetä ylenpalttista määrää helmiä, jollet ole varautunut siihen, että et sitten itse saa 'yhtä paljon'. Sopiva määrä lienee noin puolet keskipitkään kaulakoruun tarvittavasta helmimäärästä, olisiko se senttimetreinä n. 25-35 cm.

19 kommenttia:

 1. Tähän on pakko osallistua! :D Ja aikataulu on hyvä, ei mielellään aikaistusta kitos, jos multa kysytään.

  Vastaavanlaisessa yhdessä korukoplan ja yhdessä kansainvälisessä helmivaihdossa mukana olleena voin vakuuttaa, että se on hirmu hauskaa!

  VastaaPoista
 2. Ja täällä olisi ikuinen Vintagen rakastaja eli osallistun pitkästä aikaa :D Ja varmasti löytyy extrakivaa ja laadukasta tavaraa <3 Saa vaan tuleva pari ihastella ja ihmetellä :)

  VastaaPoista
 3. Taidan panna pääni pölkylle, mutta soitellen sotaan! Eli mukana roikun:)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa kivalta. Minäkin osallistun mielelläni. =)

  VastaaPoista
 5. Josko minäkin sitten uskaltautuisin :) Enpä aivan tällaisessa ole mukana ollutkaan, hyvä kun on selkeät säännöt ja aikataulukin oikein hyvä!

  VastaaPoista
 6. Minä voisin ehkä tulla mukaan (jos saan ees vastiparia), mutta mulle jäi vähän epäselväksi että saiko osia käyttää eri koruihin vai onko jotkut tietyt osat tai tietty määrä osista jotka valmiissa esiteltävässä korussa pitää olla?
  Kun en ymmärtänyt tätä: "Riipus ja lukko tulee käyttää koruissa, mutta niiden ei tarvitse etsiytyä samaan koruun. Voit siis yhdistellä koruun/koruihin omasta varastostasi, mitä mielit."
  Ja kun muovit laskettiin pois, niin tarkoittiko se myös polymeerimassasta tai epoksihartsista valmistettuja helmiä/riipuksia? Enkä sitten omista YHTÄÄN kuparinvärisiä osia... :(

  VastaaPoista
 7. -Riipus ja lukko tulee käyttää koruissa, ei välttämättä samassa korussa.
  -Muiden helmien osalta: voit käyttää niitä esiteltävissä koruissa, mutta jos omasta varastosta löytyy saatavaan riipukseen/lukkoon paremmin soveltuvia (ja täähän on makuasia...) voit käyttää niitä.
  -Näissä vaihdoissa polymeerisavi- ja muut taidokkaat itsetehdyt riipukset ja helmet ovat olleet suosittuja!
  -Tämän vaihdon tarkoituksena on haastaa koruntekijät kokeilemaan itselle vieraampiakin koruosasia tai materiaaleja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvä, kiitos selkeytyksestä :) Hoksasin kuitenkin juuri äsken että en kerkeä kyllä tähän mukaan, kun täytyy hakea kouluihin ja tehdä ennakkotehtäviä.. :( Mutta tiedänpähän ensi kerralla miten tää homma menee :)

   Poista
 8. Näyttää vähän siltä, että tämä helmivaihto ei toteudu. Mistä ihmeestä saisi nyt puhallettua intoa suominaisiin...

  Tänään saimme tietää kansainvälisen BSBP:n parit. Joten sieltä sitten lohua niille, jotka ovat siinä mukana. :D Tosin meitä taitaa sielläkin olla paljon viime vuotista vähemmän.

  VastaaPoista
 9. Intoapa intoa... mistä puhalletaan aikaa?

  VastaaPoista
 10. Jepulis. Näin tässä varmaan käy, että suuntaamme energian kansainväliseen :-) Oikeassa on Othel, aika on kovasti kortilla vaikka toisin kuvittelin...
  Iloa vaan tuleviin viikkoihin!

  VastaaPoista
 11. Joo ei mullakaan tähän aikaa olisi ollut, joten taisi jopa helpottaa. Mutta kun on tarpeeksi intoa, sitä kuvittelee ehkä liikoja. :D

  Saiskohan tätä suomiversiota millään toimimaan, jos vaikka aikaa venytettäisiin tai siirrettäisiin... Mulla olisi pahaiten aikaa kesällä (tai ainakin kuvittelen niin), mutta se ei taida monellekaan olla paras ratkaisu.

  VastaaPoista
 12. Onko siis peruttu? Mä kyllä tulisin mukaan :)

  VastaaPoista
 13. Mä unohdin ilmottautua, kun ensin mietin ja sitten olin viikonlopun menossa, mutta ei taida mun kanssakaan tulla niin monta kuin haluttiin. Ehkä pitäs vaan toteuttaa sillä määrällä kuin on, niin leviäisi ainakin osallistuneiden lukijoille tieto, ja kiinnostus saattaisi kasvaa? (Itse en enää BSBP:hen osalllistu, ei sopinut mulle.)

  VastaaPoista
 14. Hei!
  Kylläpäs toteutetaan, koska kuitenkin muutama pari saadaan, jihuu!
  Laitan huomenna lisätietoa!

  VastaaPoista
 15. Onko siis seuraavat mukana:
  Suntsa, Marjo, Eila, Satu, Susanna, Sirpa, Peikkonen ja Mags - se tekis 4 paria!
  Arvon parit huomenna, kun silmät pysyy auki ;-))

  VastaaPoista