tiistai 14. elokuuta 2012

Helmivaihtoa?

Moni on varmaan tutustunut blogini kautta kansainväliseen helmivaihtoon, Bead soup blog partyyn (Lori Anderson/Pretty Things).
Myös täällä Korukoplassa Ninni veti vastaavaa haasteessa 12 :-)


Koska tätä helmivaihtoideaa on toivottu useaan otteeseen myös kotimaisittain jälleen, niin teen pienen katsauksen ja kyselyn.
Sivupalkissa on kysely, mutta vastaa siihen vasta kun olet lukenut tämän tekstin! Voit valita vain yhden vaihtoehdon.Kyseessä olisi siis helmivaihto, jossa suunnilleen seuraavanlaiset säännöt (nämä säänöt tarkistetaaan ja ilmoitetaan uudelleen, jos helmivaihto toteutuu!):


Osallistujat arvotaan pareiksi, jotka lähettävät toisilleen korutarvikkeita seuraavasti:

-kaunis lukko; ei siis mikään pieni ja tavallinen jousilukko

-riipus tai 'keskushelmi'; tämä voi olla itsetehty ja materiaali mitä tahansa

-lisäksi helmiä ja/tai korutarvikkeita, jotka on soinnuteltu lukon tai riipuksen rinnalle sopiviksi; tämähän on makuasia, mikä kenenkin mielestä rimmaa :-)


Materiaalit ja mallit olisi tarkoitus valita niin, että pari joutuisi hieman mukavuusalueensa ulkopuolelle, käyttämään materiaaleja, joita ei ehkä ole aikaisemmin käyttänyt.
Kansainvälisen helmivaihdon säännöissä on mainittu, että vain lukon ja riipuksen käyttö on pakollista, tätä aion muuttaa mahdollisessa kotimaisessa vaihdossa! Ulkomailla ei myöskään hintoja mietitä ja lasketa, mutta tiedän, että meillä myös opiskelijabudjetilla moni mielisi mukaan. Ja silti, edullisestikin saa kauniita tarvikkeita jne.

Aikataulu; helmien lähettämiselle n.2 viikkoa ja korujen tekemiselle n.2-3 viikkoa (tähän kommentteja, kiitos!)


Huomio!
Myös helmetin foorumilla on näitä helmivaihtoja ollut ja lähes poikkeuksetta on suruakin puseroon tullut!
Mieti siis tarkkaan, oletko lähdössä mukaan ja jos olet, niin mitään ala-arvoista tarviketta ei saa lähettää! Tarvikkeet valitaan kuin olisit parhaalle ystävällesi niitä valkkaamassa, okei! Ja myös; pettymyksiä pitää voida sietää, jos et satukaan hurjasti pitämään saamistasi tarvikkeista!


Vastausaikaa kyselyyn on perjantai-iltaan ja sitten katsotaan millaisin säännöin edetään, jos edetään.


Ja kiitos jo etukäteen vastaajille!
Kaikki ehdotukset ja kommentit mahdollista tulevaa helmivaihtoa koskien tähän alle, saat laittaa nimettömänäkin kommentin.

4 kommenttia:

 1. Mikä olisi sopiva muiden tarvikkeiden esim. helmien,linkkien jne lukumäärä? Saako vapaasti valita? Ja onko lukon materiaalilla merkitystä, vai riittääkö, että on kaunis lähettäjän mielestä?
  Itse kiinnostaa,jos kulut eivät nouse liian korkeiksi.
  Mukava idea sinänsä, niinkuin se nappivaihtokin oli:)

  VastaaPoista
 2. minä myös olen kiinnostunut, ja samaa mieltä eilan kanssa siitä etteivät kulut saa kohota liian korkeiksi - eli jonniinmoinen yläraja hinnassa olisi hyvä olla.

  VastaaPoista
 3. Olin yllättynyt siitä, miten hienoja (ja hintavia) tarvikkeita tuossa Bead soup blog partyssa oli. Ehkä hintahaarukka tosiaan pitää määritellä. Tosin se vaikeuttaa nerik-laatikon tai omatekemien osien käyttöä.

  VastaaPoista
 4. Oho, taisin äänestää kaksi kertaa, ja vielä myöhässä. :D Siis laitoin, että minulle käy, mitä enemmistö haluaa. En myöskään halua ajatella tarvikkeiden hintoja mihinkään suuntaan,ihan siksikin, että kaikesta omistamastani minulla ei ole tietoa. :)

  VastaaPoista