torstai 15. maaliskuuta 2012

Kuvasta koruksi -haaste

No nyt laitetaan käyntiin tämä kuvahaaste!

'Pakollisen' nettitaukoni aikana, ajatus hieman 'jalostui', tai, laajeni :-D

Annankin siis kolme kuvaa, jotka sopivat aiheen 'Lepo' alle.

***
Lepohan monelle, monelle meistä tarkoittaa ennen kaikkea aikaa, jolloin ei olla työssä, vapaa-aikaa, ehkä jopa lomaa!1. Lepo = loma, poissa kotoa (kuva poikani ottama)

Lepo toisaalta käsitetään sellaiseksi ajaksi päivästä, jolloin sekä fysiikka että mieli levähtävät, ovat toimettomina, unessa. Ja sitä kuvaa tämä Alphonse Maria Muchan 'vuorokauden ajat' -kuvasarjan 'Yö - lepo'

2. Lepo = uni

Sitten se kuva, mikä alunperin minua houkutteli, puhutteli.
Lepohan on levollisuuden, liikkumattomuuden, rentoutumisen tila, mielenrauhaa, tasapainoa.


3. Lepo = tasapaino, rentoutuminen
Taiteilija Samuli Heimonen 'Lepo' (2008, akryyli- ja öljymaalaus)


Valitkaa siis näistä eniten puhutteleva kuva, jonka haluatte siirtää koruunne, tunnelmana tai väreinä, muotoina, ei kuitenkaan suoraan kuvajäljennöstä!
Toteutustapa ja materiaalit muuten vapaat, mutta rajaan koruksi kaulakorun.


Aikataulu:
-ilmoittautumiset viikon ajan alle kommentteihin (laittakaa linkki omaan blogiin!) ja voi kertoa, minkä kuvan valitsee, mutta saa olla kertomattakin; kuvia voi kommentoida kaiken kaikkiaan muutenkin ;-)
-Korun julkaisupäivä kunkin omassa blogissa 8.4. ja postauksessa viite Korukoplan blogiin, jossa julkaisen listan osallistujista.

Mainostakaa haastetta blogissanne, että saadaan vaikkapa uusiakin osallistujia koplaan! Kiitos ja tervetuloa mukaan kaikille!


29 kommenttia:

 1. juu aion mukaan :) kuvan valinta ei ole vielä selvä, joten katsellaan miten tässä käy...

  VastaaPoista
 2. Minäkin osallistun tähän. (: Ihana haaste, inspiroivia kuvia! Saa nähdä minkä valitsen.. - Nanti

  VastaaPoista
 3. Mukana! Tosi kiva tehtävä. Kuvan valinta tuntui ensin vaikealta, mutta tällä hetkellä selvältä. Eri asia voi olla tietysti kun korun työstö alkaa. =o)

  Sormia oikein syyhyttää! =oD

  VastaaPoista
 4. No jos sitten minäkin, kun oon kahta kertaa lukuunottamatta haasteisiin osallistunut. Inspiroiva kuva menee hakuseen, mutta blogissani mainostan!! <3

  VastaaPoista
 5. Hei, kiva, että innostutte jälleen :-D Kiitos, että myös mainostatte!

  VastaaPoista
 6. Minäkin voisin osallistua ensimmäistä kertaa! :) Kiitos Ninni mainostuksesta, sait minut houkuteltua mukaan ;) Valitsen tuon viimeisen kuvan.

  VastaaPoista
 7. Ilman muuta mukana. Hetki, jona eka kerran näin tämän kuvahaasteen, johdatti vähän liiankin helpolla tuohon poikasi ottamaan kuvaan. Vaikka pidänkin tosi paljon myös tuosta viimeisestä kuvasta, valitsen silti tuon lomakuvan. Ellen sitten tee molemmista... Olen ihan innoissani. :)

  VastaaPoista
 8. Jospa nyt viimein rohkaisen mieleni; tulen mukaan ensimmäistä kertaa! En ole ihan varma vielä minkä kuvan valitsen - aika ja helmivaranto kertonevat sen myöhemmin :)

  VastaaPoista
 9. Mukana olen :) Kuva on ehdottomasti tuo eka loma-lepo kuva. Tämän kaiken loskan ja likaisen lumen keskellä kuvan maisema houkuttaa kovasti! Kuulostaa mukavalta haasteelta...

  VastaaPoista
 10. Mukana. Ensimmäinen kuva oli heti selvä valinta. Värien ja tunnelman takia, hieno kuva, terveiset pojallesi!
  Samuli Heimonen meinasi aamulla myöhästyttää bussista :) olen aivan ihastunut, kiitos kun linkitit.
  Ja kiitos myös tästä kun innostuit vetämään haasteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan :-) Samuli Heimoseen, siis taiteeseensa, tutustuin taidekeskus Salmelan kesänäyttelyssä muutama vuosi sitten, ihastuin ja odotan lottovoittoa...

   Poista
 11. Kivakiva, että lähdette mukaan!
  -Tuo poikani napsaama kuva on ihan lomakuviansa, en ole sitä käsitellyt mitenkään.

  VastaaPoista
 12. juu Samuli Heimosen näyttely käytiin juuri lasten kanssa katsomassa täällä Salon taidemuseossa ja niin ihania ovat, että inspiroiduin minäkin mukaa haasteeseen :)

  VastaaPoista
 13. mukana ... Samuli Heimonen ... ehdottomasti !!!

  VastaaPoista
 14. Minäkin voisin osallistua näin uutena.. Kuvista en osaa vielä päättää, ensimmäinen tai viimeinen :) Tai toisaalta, ne tarkoittavat minulle samaa asiaa :) Lomani aion nimittäin aina järjestää niin, että siellä rentoutuu ja rauhoittuu jne :)

  VastaaPoista
 15. Mukana - Samuli Heimosen kuva pysäytti!

  VastaaPoista
 16. mielnkiintoinen haaste ja ilmoittaudun mukaan eka kuva inspiroi hyvinkin ja sen valitsen, viimeinen kuva oli pysäyttävä mutta ei valintani. mutta katsellaan mitä saan toteutettua

  VastaaPoista
 17. Mulla on vieläkin tohinaa "siviilissä" niin paljon, etten taida ehtiä mukaan, mutta mainostan - kaikille 21 lukijalleni =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...saako hypätä jälkijunassa kelkkaan, jos sattuu saamaan jonkin vision & löytämän aikaa askarteluun?

   Poista
 18. Joo kyllä saa sitten myöhemminkin tulla mukaan - aion vaan tehdä sen blogi-listan osallistujista hyvissä ajoin valmiiksi, mutta lisätään sitten tarvittaessa siut, Sorsaska!

  Tervetuloa vaan mukaan, kaikki!!

  VastaaPoista
 19. Saako valitsemaansa kuvaa sitten "lainata" omaan postaukseensa? Minut tuntevat kenties tietävät mihin kuvaan vaaka kallistuu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvan voi blogiinsa laittaa, mutta toivon että mainitsette kuvan alkuperän:
   kuva 1, kuvaaja Sameli J. ja
   kuva 2, Alphonse Maria Mucha sekä
   kuva 3, kuvataiteilija Samuli Heimonen ja mieluusti linkki hänen kuvagalleriaansa, jonka linkin löydätte klikkaamalla tuota kuvaa!

   Poista
 20. Mukana olen. En vielä valinnut kuvan, mutta se selviä myöhemmin. T:) Koralli

  VastaaPoista
 21. Voisin yrittää osallistua. Lähden tällä viikolla pariksi viikoksi pois, mutta jos saan korun pika pikaa valmiiksi niin.... Katsotaan miten käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin halunnut tehdä kolmosesta. Siinä kuvassa on jotain äärimmäisen kiehtovaa mutta tein ykkösestä. Harmittaa ettei aikaa ajattelulle ollut nyt kauempaa :(

   Poista
  2. Hei, kolmisen viikkoa on kuitenkin vielä aikaa korun tekoon ;-D Julkaisupäivähän on 8.4.

   Poista
 22. No yrittää pitää tämänkin tädin...

  VastaaPoista