sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Haaste 6B: Riipukset

Lyhyesti ja ytimekkäästi, tässä esittelyssä myös kaikki 6B -ringin keskenään hyvin erilaiset ja persoonalliset riipukset:




Jaanan riipus, josta Jaana kertonee lisää Nirunarun nyörit -blogissaan.




Em:n riipuksessa on pieni lasipullo, jonka sisään Em toivoi jokaisen osallistujan laittavan yhden pienen helmen. Emin töistä ja tästä riipuksestakin voitte lukea lisää hänen Korupeukalo -blogistaan.




Saran riipus on koostuu hänen itse tekemästään lamppulasihelmestä, hopealinkistä ja lukosta. Käy lukemassa lisää taiteilijan Saran korut -blogista.




Niinan riipuksessa on vanha kellotaulu sekä ketjussa roikkumassa hopeoitu lehti, lasihelmi ja lasisäröhelmi. Pientä kotoilua -blogissa kerrotaan lisää riipuksesta.




Helmiäisen You make my heart beat -riipuksessa on sydän hopeasavea ja kellorattaat vanhasta herätyskellosta. Sterlinghopealankaverkon sisällä on lasisydän ja rattaisen päällä on sterlinghopeiset välihelmet. Lisäksi riipuksesta roikkuu messinkisydän, korumetalliset siivet sekä lasisydän. Helmiäisen blogiin Helmipuoti Helmiäinen tulee varmasti korusta myös lisätietoa ja enemmän kuvia.


Nämä kaikki mahtavat riipukset lähtevät sitten huomenna maanantaina 21.3. matkaan järjestyksessä Nirunaru -> Em -> Sara -> Niina -> Helmiäinen ->
Makan varrella tekijät varmasti kirjoittelevat tekemisistään omiin blogeihinsa, toivottavasti kuitenkin niin etteivät yllätykset paljastu ;) Yritän päivitellä parhaita paloja myös tänne. Lopullisten korujen olisi tarkoitus olla toisen ringin tapaan valmiina 30.4.


Itse olen aivan ihastunut kaikkiin, enkä malta odottaa että pääsen jatkamaan haastetta!

Haaste 6: Riipukset

Tänään pyörähtää virallisesti käyntiin kuudes haaste. Nyt on aika esitellä osallistujien tekemät riipukset. Jokaisen riipuksen  kuvan vieressä on suoralinkki osallistujan omaan blogiin, jossa tekijä itse kertoo riipuksestaan tarkemmin.

Tässä osallistujat vielä kerran ja alla myös postitusjärjestys,  jonka mukaan riipukset kulkevat. Osallistujilla on lupa kierroksen aika hieman kertoa korujen matkasta, paljastamatta kuitenkaan liikaa lopullista yllätystä. Matkan varrelta kuullaan varmasti tarinoita, postitusjärjestyksen mukaan on kiinnostuneiden helpompi pysyä mukana missä mennään.  Maanantaina 21.3 riipukset  lähtevät postitse matkaan.

Postitusjärjestys:
 Amalia , Amalian Aarteet =A
Sole, Solen helmet ja spiraalit = B
Vikki, VikkiTyyli = C
Mags, Mags-koruja = D
ja minä Niina, Korut ja Kommervenkit = E


A -> B -> C -> D -> E -> A

Tässä ne ovat, nuo upeat riipukset. Riipukset ovat mielenkiitoisesti hyvin erilaisia ja kauniita ja kaikissa koruissa hieno sanoma ja luulenpa että haasteita riittää. Korujen tulisi olla valmiita 30.4 mennessä, mutta koska postitus vie oman aikansa aikataulu voi vielä muuttua.

Amalian Aarteet, Amalian riipus



Amalian riipuksen nimi on Mysteerin avain
-Amalian Aarteiden Amalian riipus on kaunista lankakieputtelua ja hurmaavan värisiä helmiä. Voit lukea Amalian riipuksesta lisää Amalian Aarteet -sivuilta












Solen spiraalit, Solen  riipus

Solen riipuksen nimi on Jord
-Solen tekämässä upeassa riipuksessa on käytetty kuparia, johon on pusseloitu häränsilmät. Tämän jälkeen riipus on väripatinoitu. Luethan lisää riipuksesta Solen omilta sivuilta Solen spiraalit.












Vikkityyli,  Vikin riipus

Riipuksen  nimi on Muutos


- voit lukea  tästä upeasta riipuksesta ja sen tarinasta  lisää Vikkityyli blogista.











Mags koruja, Magsin riipus

Riipuksen nimi on "Consuelo"

-Tästä Magsin mix-media taituruudesta ja tuon riipuksen teosta voit lukea Magsin omasta blogista Mags-koruja








Korut ja Kommervenkit, Niinan riipus

Riipuksen nimi on Muisto.

- Niinan vintage-henkisestä riipuksesta voi lukea Korut ja Kommervenkit blogista



















P.s  Riipusten päivityksekset tulevat osallistujien blogi- sivuille päivän mittaan, joten älkää hätäilkö :D

keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Rinki B:n aikataulut

Aikataulut ovat siis ihan samanlaiset kuin toisella ringillä, eli Nirunaru, Em, Sara ja Helmiäinen (vielä kerran):

- Laittakaa valokuvat riipuksistanne minulle lauantai-iltaan 19.3. mennessä sähköpostilla. Osoite löytyy profiilistani, mutta luulen että teillä on se jo ;)

- Kuvat julkaistaan sunnuntaina, jonka jälkeen sitten jokainen saa postailla omasta riipuksestaan omassa blogissaan.

- Riipukset postiin sähköpostissa kerrotulle henkilölle sitten heti maanantaina 21.3, niin päästään kivasti jatkamaan :)

Terveisin,
Niina

ps. Pyydän kuitenkin jo etukäteen anteeksi, jos postaus riipuksista viivästyy sunnuntaina - olen viikonlopun matkoilla, mutta yritän julkaista kuvat mahdollisimman nopeasti! :)

maanantai 14. maaliskuuta 2011

Haaste kuusi

Viikko aikaa siihen, kun korukoplan kuudennen haasteen riipukset esitellään täällä. Voihan jännitys ja innostus :D


Aikataulu:

1)Tämän viikon sunnuntaina 20.3, esitellään haasteen riipusosat, jotka haasteen osallistujat ovat tehneet. Riipusten kuvat tulisi lähettää minulle (Niina) lauantai iltaan mennessä.
 - jokainen saa julkaista omassa blogissaan tarinan ja kuvia     omasta riipuksestaan

2)maanantaina 21.3 korut lähtevät postitse matkaan osallitujille sähköpostin kautta lähetetyn listan mukaan.

Onnea ja innostusta matkaan kaikille osallistujille:
Amalia, Sole, Vikki , Mags ja Niina


Innostusta ja luovuutta myös haasteen 6b: osallistujille


-Niina-  Korut ja Kommervenkit

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Toinen rinki kuudenteen haasteeseen

Toiseen rinkiin saatiinkin viime tipassa viides henkilö mukaan.
Tähän rinkiin osallistuvat siis

- Minä, Niina
- Nirunaru
- Em
- Sara
- Helmiäinen

Päivämäärät olkoot samat, kun kerta pääsimme näin nopeasti liikkeelle: Riipuksien kuvat julkaistaan siis 20.3.

Kaikille osallistujille lähetetty sähköpostia ja osoitteet on kerätty. Alkakoon myös piiri pyöriä, itse en ainakaan malta odottaa jo valmista koruani :D

-Niina-
........................................................................................

EDIT: Tekstiä muokattu viidennen osallistujan löytyessä :)

torstai 10. maaliskuuta 2011

Vielä yksi vapaa paikka kuudenteen haasteeseen!

Käykääpä joku ilmoittautumassa kuudennen haasteen toiseen rinkiin, yksi paikka vapaana vielä osallistua tekemään pätkäkoruja! :)

Ilmoittautuminen 10. päivä iltaan mennessä.

-Niina-

tiistai 8. maaliskuuta 2011

Kysely

Olisitko kiinnostunut samanlaisesta haasteesta, minkä Niina/Korut ja kommervenkit esitteli aamulla?

JOS kiinnostuneita tulee se 5, niin Niina/Pientä kotoilua on lupautunut sen porukan vetäjäksi ja laitan siinä vaiheessa hänelle jäsenkutsun tänne.

Sovitaan, että ilmoittautumisaikaa on 10.pv saakka, ja laitetaan poikki siihen viiteen osallistujaan!


Tähän mennessä kiinnostuksensa ilmaisseet
-Niina

-Nirunaru
-Em
-Sara
- x ?

Kuudes haaste

Hei vaan kaikki !

Tämän kertaisen haasteen takana olen minä,  Niina , Korut ja kommervenkit -blogista. Haasteen idea sai alkunsa minun  joululahjasta. Lahjana saamassani Belle Armoire Jewelry- korulehdessä oli artikkeli, jossa kerrottiin  hauskasta "pätkäkorusta".  Tuo pätkäkoru oli tulos useamman koruharrastajan yhteistyöstä. Jokainen osallistuja teki yhteiseen  koruun itselleen sopivaksi katsomansa pätkän, omalla persoonallisella tavallaan. Koru kulki postitse koruilijalta toiselle ja lopputuloksena oli ihana uniikki kaulakoru.

Kirjoittelin tästä tarinasta joulukuussa blogissani ja silloin muutama ihanainen koruntekijä kiinnostui ajatuksesta. Olen siis lähetellyt sähköpostia heille ja kysellyt kiinnostuksesta. Tällä kertaa osallistujamäärä on rajoitettu  ja mukaan lähtivät jo blogissani ilmoittautuneet.   

 Amalia , Amalian Aarteet
Sole, Solen helmet ja spiraalit
Vikki, VikkiTyyli
Mags, Mags-koruja
ja minä Niina, Korut ja Kommervenkit


Koska tälläinen korukopla haaste tehtävä on minulle uutta, pyysin apua Magsiltä. Hänen tarmokkaan kannustuksen johdosta haaste saadaan vihdoin  käyntiin. Mags onkin toinen puuhanainen tämä haasteen takana. Kiitän häntä jo etukäteen.

Haasteessa on tarkoitus tutustua mixed-media -tyyliin. Mix-medissa pyritään käyttämään ennakkoluulottomasti tavanomaisesta poikkeavia materiaaleja, valmiita osasia uudella tavalla
ja yhdistelemään toisistaan poikkeavia muotoja  'yllättävästi'.

Pääpiirteittäin haaste menisi näin:

Osallistujille lähetetään tarkemmat ohjeet sähköpostitse, jotka sisältävät postitus ajat yms.

Haasteen tarkoituksena on tehdä  kaulakoru , jonka pituus on noin  60-80cm. Haasteen aikana syntyy siis viisi kaulakorua, jokaiselle  omansa. Jokainen osallistuja  aloittaa  oman korunsa teon tekemällä riipuksen. Riipuksen  on tarkoitus antaa suuntaa siitä, minkälaista korua muut haasteeseen osallistujat jatkavat, mutta antaa kuitenkin jokaiselle mahdollisuuden toteuttaa omaa luovuuttaan. Lopulta jokainen koru palaa takaisin aloittajalleen, joka saa "pätkäkorun" muistoksi haasteesta.
 
Riipukset esitellään täällä Korukoplan sivuilla 20.3. sunnuntaina ja sen jälkeen korut jatkavat matkaa sovitussa järjetyksessä osallistujille. Valmiiden korujen esittelypäivä olisi tarkoitus olla 30.4, mutta katsotaan miten kaikki sujuu.